Tilltugg och delikatesser

Det finns en hel del fantastisk mat, tilltugg och delikatesser som kan passa till din flädersaft. Saft har en oftast söt smak, men också smak av det saften är gjord på. Beroende på vilket tilltugg kan olika slags saft passa olika bra.

Fina delikatesskorgar

Till exempel, Lindahls Deli (en favoritbutik) har en enastående delikatesskorg som jag mer än gärna skulle frossa i, oftare än jag faktiskt gör. De kallas också för delixbox och i själva verket är det mer än en box. Min personliga favorit är Delibox Korv, dels eftersom att jag älskar korv men också för att denna box har utmärkt salami som i mitt tycke passar bra till levainbröd, brieost och just flädersaft.

Ofta när jag försöker lyxa till det riktigt ordentligt gör jag min egen hemmagjorda delikatesskorv i min KitchenAid hushållsassistent. Den är nyinköpt för bara några veckor sedan, och jag är är så stolt. Stark motor och även korvhorn som tillbehör. Hur som helst, så tar det tid att göra egna korvar. Hur gott det än är, så har man inte alltid den möjligheten. Jag har en kokbok för just korv, som underlättar men det kan också vara svårt att hitta de bästa tänkbara korvarna för pålägg.

Fina delikatesskorgar med fantastisk korv

Oavsett, om du har som mig för lite tid eller om du helt enkelt är ointresserad av matlagning, så bara måste man prova en delikatesskorg. Jag gjorde det personligen och är jättenöjd iallafall. Sedan fanns det ju andra spännande saker, än bara salami. Hotellsenapen är jättegod… det är även Dijonsenap med Dragon. Med mindre onödiga tillsatser än *vissa* produkter (inte nämnda vid namn), hög genomgående kvalitet och fantastisk smak, så är detta ett utmärkt tilltugg antingen själv eller med rätt sällskap.

Ölkorvar och ostbrickor

Andra vanligt tilltugg, är vanliga ölkorvar. Där tänker jag på matbutikernas lite enklare (men ganska goda) småkorvar. Dessa kan absolut vara goda, men är inget speciellt alls egentligen. Den bästa korven gör man själv eller om det är delikatesser av högsta klass. Visste du att det är enorm skillnad på smak när det kommer till saffran till exempel? Klass 1 säger ingenting egentligen, det är mest marknadsföring oavsett om det är Santa Maria eller ett lyxmärke för 40 kr påsen. Det är samma sak med korv, ost och egentligen alla råvaror. Man får ofta (men inte alltid) vad man betalar för. Många förnekar det, antingen för att de inte är fullt medvetna eller för att det är bara ointresserade. Men det kan vara enorm skillnad på olika råvaror. Sedan finns det mer eller mindre larviga saker som 100 000 kr för den första hummern, men det är en annan sak. Oavsett, vilka delikatesser just du väljer till saften eller det sociala sammanhanget, så är kvalitet A och O om du vill tillföra en riktigt bra kulinarisk upplevelse.

Sist men inte minst, vill jag författa min artikel om ostbrickor. Det finns många goda ostar, till exempel starka blåmögelostar. Då tänker jag framförallt på Roquefort. En riktigt bra bra Roquefort köper du på delikatessen, inte på ICA. Men inga starka mögelostar passar i mitt tycke särskilt bra till saft, trots starka kontraster. Jag tycker personligen att det skär sig. Man ska också komma ihåg att det finns inga direkta fel när det kommer till matlagning. Är du man och gillar fruktdrinkar? Go for it! Kör en Frozen Daquiri till tilltugget, det är inget att skämmas för. Gillar du välgrillad oxfilé? Då ska inte andra klanka ner på dig för det. Man äter det man själv uppskattar, och i slutändan är det du (och möjligtvis dina vänner) som ska ha en trevlig upplevlse, vad som än serveras. Det får man aldrig glömma!